Hieronder proberen wij antwoord te geven op de veel gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Vul dan het contactformulier in.
Algemene Vragen
Wanneer kan ik beginnen met rijlessen?
Dit is per categorie verschillend, maar meestal lukt het om binnen 1 week een 1e les te plannen.
Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?
Het theoriecertificaat voor de auto, motor en bromfiets heeft een geldigheid van 1,5 jaar.
Het theoriecertificaat voor de vrachtauto en de bus heeft een geldigheid van 2 jaar.
Hoe lang duurt een rijles?
Onze lesprijzen zijn gebaseerd op 60 minuten. Afhankelijk van de leerling wordt 1, 1,5, 2 of meer uren per keer afgesproken.
Kan ik ook ’s avonds/zaterdags lessen?
Bij DIBO kun je lessen op alle dagen van de week, ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds en op zaterdagen. Wij zijn gesloten op zon- en feestdagen. Behalve voor de voertuigbeheersing voor de motor. Deze wordt vanaf maart t/m oktober 1 x per maand middels een spoedweekend gepland in een weekend. Dus zaterdag en zondag cursus met aansluitend op de dinsdag het examen AVB. Wij adviseren wel om een rijopleiding niet volledig in de avonduren te plannen, maar ook eens op een doordeweekse dag overdag. De verkeersdrukte is dan vergelijkbaar met de examen situatie.
Geslaagd en dan?
Gefeliciteerd! Geslaagd voor het rij-examen en dan? Vergeet niet om het rijbewijs aan te vragen.
Waarom een rijles app gebruiken?
Bij het installeren van de rijles app op een android of iphone telefoon heb je overal en altijd een overzicht van de planning en ongeveer 30 minuten van te voren ontvang je een berichtje dat je een afspraak hebt. Verder is het afhankelijk welke opleiding je volgt, want vordering, nascholingsuren, etc staan er ook op. Voor meer informatie en het installeren .
Kan ik een les, cursus, opleiding of examen annuleren?
Wordt een rijles binnen 48 uur (met uitzondering van zon- en feestdagen) voor aanvang van de les afgezegd, worden de volledige kosten doorberekend.
Bij annulering van een gereserveerd examen worden de kosten te allen tijde doorberekend.
Bij annulering binnen 5 werkdagen (zon- en feestdagen dus niet meegerekend) voor aanvang van een rijvaardigheidscursus wordt 75% van de totale cursuskosten doorberekend.
Bij annulering van een dagopleiding of cursus voor de code 95 worden na 2 dagen na dagtekening de volledige kosten doorberekend.
Waar kan ik de algemene voorwaarden van DIBO vinden?
Voor het bekijken van de algemene voorwaarden , klik hier!
Kan ik in termijnen betalen?
Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Op het moment dat hiervoor gekozen wordt, wordt hier eenmalig € 55,00 administratie kosten in rekening gebracht.
Hoe kan ik in termijnen betalen?
De helft + administratiekosten worden betaald voor aanvang van de opleiding/cursus, 25% wordt betaald voordat de helft van de opleiding gevolgd is en de laatste 25% minimaal 1 week voordat het examen plaatsvindt.
Ik ben particulier, kan ik zonder btw de opleiding volgen?
Via DIBO Beroepsopleidingen, welke staat ingeschreven bij de CRKBO, kan een aantal opleidingen zonder BTW gefactureerd worden.
Dit betreft alleen beroepsopleidingen.
Zijn maatwerk en/of incompany opleidingen mogelijk?
Uiteraard heeft Opleidingscentrum DIBO hier de mogelijkheden voor. Vul het contact formulier in en wij nemen contact op om dit te bespreken en een offerte op maat te maken.
Hoe kan ik een cadeaubon aanvragen?
Het leukste cadeau om te krijgen en te geven! Deze kan voor alle cursussen, opleidingen of éénmalige lessen gemaakt worden, omdat onze cadeaubonnen persoonlijk zijn. Vraag direct een cadeaubon aan!
Zijn er subsidiemogelijkheden?
Er zijn subsidiemogelijkheden voor de tractor opleiding, het halen van het BE (auto + aanhanger) rijbewijs, het halen van het c (vrachtauto) rijbewijs, de nascholing code 95, het volgen van rijvaardigheidscursussen met de auto, motor of vrachtauto.
Hoe moet ik die aanvragen?
Dit is per onderdeel verschillend, neem daarom contact op met Opleidingscentrum DIBO voor meer informatie.
Auto Rijbewijs
Kan ik van huis opgehaald worden?
Voor de autorijlessen starten we in Emmen vanaf het NS station en in Coevorden vanaf de Peut. Het is mogelijk om van huis afgehaald te worden, maar dan gebeurt dit wel in jouw lestijd. Voordeel van het starten van vaste locatie is dat jij de rijles krijgt die op jouw niveau aansluit en je niet eerst iemand weg hoeft te brengen. Het zou natuurlijk jammer zijn om alle rijlessen te gebruiken als taxirit.
Heb ik een vaste instructeur?
Het is de bedoeling dat je een vaste instructeur krijgt, met een 2e instructeur erbij.
Het voordeel van DIBO is natuurlijk dat wij het hele jaar door autorijles geven. Als de vaste instructeur ziek is of met vakantie gaat, kunnen de rijlessen gewoon doorgepland worden. Het aantal keren dat een 2e instructeur gepland wordt is afhankelijk van de leerling, het aantal lessen, de vorderingen en de snelheid van de opleiding. Hiermee willen wij dat je beter voorbereid bent op het examen. Dan komt er immers een CBR examinator naast je zitten en is het natuurlijk super als je daar op voorbereid bent.
Kan ik een spoedopleiding voor het autorijbewijs volgen in 1 week?
Heb je niet de tijd, of het geduld om lang te wachten, dan kies je voor een SPOEDOPLEIDING. De redenen om voor een spoedopleiding te kiezen, kunnen verschillend zijn. Bedenk wel dat een spoedopleiding een zware opleiding is. Het is niet voor iedereen weggelegd om een aantal dagen kort achter elkaar vier tot acht uur les te krijgen. Je moet in staat zijn om op het verkeer te letten, informatie te verwerken, nieuwe onderdelen aan te leren, behandelde onderdelen herhalen en dat ook nog eens vrij intensief.
Spreek een gratis proefles af om te kijken hoeveel lessen je nodig hebt en of je geschikt bent voor een spoedopleiding. Hoe eerder de proefles, des te groter de kans dat je favoriete periode nog beschikbaar is voor de opleiding. Door de grote vraag is het aantal beschikbare opleidingen namelijk beperkt. Wacht dus niet te lang met boeken.
Mag ik lessen met 16 jaar?
De rijlessen op de openbare weg kunnen gepland worden vanaf 16, 5 jaar. Wij adviseren om te starten met de gratis proefles op onze simulator in combinatie met de leerstijlen test, waarna er besproken wordt hoe de opleiding het best gevolgd kan worden. Losse lessen, starten met een basispakket of een spoedopleiding! Dan weet je gelijk wanneer je het beste kunt starten om op en vlak na je 17e verjaardag examen te kunnen gaan doen.
Kan ik een gratis proefles volgen?
Ja, dat kan. Wij hebben de gratis proefles op onze simulator in combinatie met de leerstijlentest. Dit geeft aan hoeveel lessen er nodig zijn en hoe de leerling het beste leert. Met het advies wat er uitkomt, kunnen wij bespreken hoe de opleiding het beste gevolgd kan worden. Een opleiding in 5 dagen kan in één week gevolgd worden, maar kan net als een opleiding in 10 dagen ook verdeeld over bijvoorbeeld 2 of 3 weken. Dit laatste is meestal sneller in te plannen dan een opleiding in 1 week, maar nog belangrijker is het om te bekijken hoeveel lessen er nodig zijn om goed voorbereid naar het examen te gaan.
Vanaf wanneer kun je theorie-examen doen?
Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Wij adviseren onze leerlingen die examen doen voor de bromfiets of de tractor om vrij snel erna ook het theorie-examen voor de auto te doen, omdat de kennis dan nog aanwezig is en alleen een kleine aanvulling nodig is. Dit geldt natuurlijk alleen voor diegene die het praktijkexamen voor de auto met 17 willen halen.
Praktijkexamen B vanaf 17 jaar
Jongeren die 17 jaar worden op of na 1 november, kunnen zich inschrijven voor het praktijkexamen van het CBR. Jongeren van 17 jaar moeten beschikken over een theoriecertificaat om zich te kunnen inschrijven voor het praktijkexamen. De exameneisen zijn hetzelfde als bij normale examens.
Zodra het rijbewijs is behaald, krijgt de jonge bestuurder een volwaardig rijbewijs. Voor 17-jarigen is dit rijbewijs alleen geldig mits de coach naast de bestuurder zit en zowel de begeleiderspas als het rijbewijs hierbij aanwezig zijn. Ook mag alleen in Nederland worden gereden. Vanaf 18 jaar mag zelfstandig op de weg worden gereden en gelden dezelfde regels als voor alle andere beginnende bestuurders.
Hoe kan ik DIBO machtigen bij het CBR om het praktijkexamen te plannen?
Opleidingscentrum DIBO kan alleen het praktijkexamen aanvragen, als jij ons toestemming hebt gegeven. Je geeft toestemming door DIBO te machtigen. Dat gaat zo:
- Het rijschoolnummer van Opleidingscentrum DIBO is: 1017N1.
- Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed. Eventueel kun je aan de instructeur of op kantoor vragen naar een formulier waarbij de machtiging geregeld kan worden.
- Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
- Na het invullen van het rijschoolnummer, 1017N1, op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan.
- DIBO ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
- Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
Wat betekent het begeleid rijden?
Het rijden in de auto voor geslaagde 17 jarigen die tot hun 18e jaar onder begeleiding van een coach autorijden. Let op dat er een begeleiderspas aangevraagd moet worden voordat het rijbewijs aangevraagd kan worden bij het gemeentehuis!
Hoe kan ik de begeleiderspas aanvragen en wanneer?
De begeleiderspas kan aangevraagd worden vanaf 16,5 jaar. De begeleiderspas is nodig bij het aanvragen van het rijbewijs bij het gemeentehuis. Dus regel dit op tijd! Voor de volledige informatie klik door naar “Hoe kan ik de begeleiderspas aanvragen?”.
Motor Rijbewijs
Wat is het voordeel van een eigen motoroefenterrein?
Het feit dat DIBO een eigen motoroefenterrein in Emmen heeft, betekent dat je als leerling direct kunt starten met de lessen voertuigbeheersing. Dus niet eerst achterop bij de instructeur op weg naar een openbare parkeerplaats om daar te starten met de oefeningen voor de voertuigbeheersing. Ook niet met onvoldoende beheersing van de motor toch door het verkeer op zoek naar een plek waar de oefeningen eerst geoefend worden, omdat het eigenlijk niet veilig genoeg is om het drukke verkeer in te gaan. Gewoon een efficiënte les waarmee je direct start met de oefeningen en pas als je de motor voldoende tot goed onder controle hebt, gaan we de openbare weg op. Dit heeft tot gevolg dat er minder lessen nodig zijn en we dus werken aan een snelle, goede en voordelig opleiding voor het halen van het motorrijbewijs.
Een extra voordeel biedt DIBO met de jaarplanning van de AVB-cursussen. Vooraf staat vast wanneer de avondcursussen en spoed weekenden gepland staan met daaraan gekoppeld de CBR-examens op locatie.
Heeft DIBO motorkleding en helmen om te gebruiken?
Ja, DIBO heeft motorjassen, broeken, laarzen en helmen die door de leerlingen gebruikt mogen worden, voor zover ze passen. HEt advies is wel om eigen motorkleding aan te schaffen.
Wanneer kan ik starten met de motorrijlessen?
Wij adviseren om te starten met een losse rijles of een Try the Bike om zo te bekijken of het lessen voldoet aan de wensen en te bespreken hoe de opleiding het beste gevolgd kan worden.
Kan ik een spoedopleiding voor het motorrijbewijs volgen in 1 week?
Heb je niet de tijd, of het geduld om lang te wachten, dan kies je voor een SPOEDOPLEIDING. De redenen om voor een spoedopleiding te kiezen, kunnen verschillend zijn. Bedenk wel dat een spoedopleiding een zware opleiding is. Het is niet voor iedereen weggelegd om een aantal dagen kort achter elkaar vier tot acht uur les te krijgen. Je moet in staat zijn om informatie te verwerken, nieuwe onderdelen aan te leren, behandelde onderdelen herhalen en dat ook nog eens vrij intensief.
Spreek een losse les of Try the Bike af om te kijken of je geschikt bent voor een spoedopleiding. Hoe eerder je de afspraak hebt staan, des te groter de kans is dat je favoriete periode nog beschikbaar is voor de opleiding.
DIBO heeft spoed weekenden voor de AVB (motorvoertuigbeheersing) en de motortheorie vanaf maart t/m oktober in planning staan.
Bromfiets Rijbewijs
Mag ik al lessen met 15 jaar?
De Bromfiets opleiding kan op ons afgesloten oefenterrein beginnen, zonder last te hebben van verkeer. Geen tijdverlies om een juiste locatie te zoeken, maar direct werken aan de voertuigbeheersing. Groot voordeel: minder lessen, meer leereffect.
Omdat het een afgesloten oefenterrein is, kun je met 15 jaar al een intest doen. Dit is een 1 uur durende bromfiets rijles waarna de instructeur bespreekt hoe de opleiding het best gevolgd kan worden. Losse lessen, spoedopleiding of zelfs een dagopleiding!
Het lessen op de openbare weg mag met 16 jaar en je geslaagd bent voor het bromfiets theorie-examen.
Wanneer mag ik bromfiets theorie examen doen?
Vanaf 15,5 jaar mag je bromfiets theorie-examen doen.
Hoeveel kost het?
Dit is uiteraard afhankelijk hoe je de theorie gaat volgen. Dit kan met zelfstudie, e-learning en met een cursus. Het aantal praktijklessen is afhankelijk van de vorderingen die gemaakt worden. Als indicatie geven wij vaak aan ongeveer 7 uur les met een examen.
Kan ik in 1 dag de bromfietsopleiding doen?
Het is mogelijk om de praktijkopleiding in 1 dag te volgen. Om te weten of jij dit ook kan, adviseren wij om te starten met een intest, dit is een 1 uur durende les waarin wordt bekeken of je voldoende hebt aan het aantal uren uit een dagopleiding en of je geschikt bent om de lessen in 1 dag te volgen.
Aanhanger Rijbewijs
Heb ik een aanhanger rijbewijs BE nodig?
Bekijk het overzicht om erachter te komen of je wel of niet het BE rijbewijs nodig hebt. Houdt er wel rekening mee dat met bepaalde combinaties het hebben van alleen het autorijbewijs voldoende is, maar komt er om wat voor een reden dan ook een wijziging in de combinatie, kan het tot gevolg hebben dat iemand met alleen het autorijbewijs de combinatie moet laten staan. Dit met alle gevolgen van dien kan reden genoeg zijn om juist wel het aanhanger rijbewijs te halen.
Moet ik ook theorie examen doen?
Nee, op dit moment is dat niet nodig.
Kan ik in 1 dag de opleiding doen?
Wij adviseren om te starten met een intest. Dit is een 1½ uur durende BE-rijles waarna de instructeur bespreekt of je geschikt bent voor de de dagopleiding. Dit kan soms zelfs al met een verkorte dagopleiding.
Dagopleiding
De opleiding start ’s ochtends om 07.00/08.00 uur en het examen wordt ingedeeld om 14.00/14.55 uur.
Verkorte Dagopleiding
Dit betekent dat er nog maar 4 uur praktijkles + een examen BE gepland hoeft te worden. Een verkorte dagopleiding kan gepland worden als bij de intest alle onderdelen als voldoende zijn beoordeeld.
Mag ik met CE op alle opleggers en aanhangers rijden?
Het CE rijbewijs is geldig achter alle andere voertuigen. Je hoeft dus niet apart een BE en een DE rijbewijs te behalen, wel moet je in het bezit zijn van je busrijbewijs om met een aanhanger achter de bus te rijden.
Vrachtauto Rijbewijs
Welke ontheffingen gelden er voor het “chauffeursdiploma”?
In elk geval chauffeurs die niet beroepsmatig met een vrachtauto rijden, brandweerchauffeurs en politiemensen vallen onder de vrijstelling. Er is een volledige lijst samen gesteld door de Inspectie Verkeer en Waterstaat met alle vrijstellingen.
Ik heb geen chauffeursdiploma, wel een rijbewijs C, waar mag ik op rijden?
Het chauffeursdiploma bestaat niet meer. Indien u op 10 september 2009 in het bezit was van een rijbewijs C mag u tot 10 september 2016 op nagenoeg alle vrachtauto’s rijden. Indien u na 10 september 2016 beroepsmatig rijdt dient u code 95 op uw rijbewijs te hebben. Dit kunt u behalen door 35 uur nascholing te volgen. Daarnaast zijn er ook nog vrijstellingen mogelijk.
Welk vrachtautorijbewijs is nodig?
Vanaf 19 januari 2013 zijn er nieuwe regels omtrent de rijbewijzen. Bij het vrachtautorijbewijs gaat het om het gewicht van de vrachtauto, de leeftijd van de bestuurder en het wel of geen beroepschauffeur zijn.
C1 rijbewijs |
C basis |
C vakbekwaamheid (code 95) |
Praktijkexamen min. 18 jaar 3500≤TMM≤7500 kg
|
Praktijkexamen min. 21 jaar TMM ≥ 3500 kg Geen beroepschauffeur Beroepschauffeurs met vrijstelling |
Theorie-examens RVM1 C + VM2C + VM3 C Praktijkexamen min. 18 jaar Beroepschauffeurs |
* TMM: ledig gewicht van de vrachtauto + het laadvermogen van de vrachtauto volgens kenteken.
Wat is code 95 (vakbekwaamheid)?
Code 95 is de vervanging van het chauffeursdiploma en is voor iedereen verplicht die beroepsmatig als vrachtautochauffeur rijdt, voor zover er geen vrijstelling geldt. Voor chauffeurs die in het bezit waren van rijbewijs C op 10 september 2009 geldt een overgangstermijn tot 10 september 2016. Voor die tijd moet 35 uur nascholing gevolgd worden.
Chauffeurs die na 10 september 2016 het rijbewijs hebben gehaald dienen binnen twee jaar na het behalen van het eerste theoretisch examen tevens het examen VM2 C, VM3 C, de toets besloten terrein en praktische toets met goed gevolg af te sluiten.
Kun je een pretles volgen bij DIBO?
Het is mogelijk om een éénmalige pretles te volgen bij DIBO. Dit kan als verrassing doordat de instructeur bij iemand thuis komt of er kan een cadeaubon gegeven worden zodat er zelf een afspraak gemaakt kan worden.
Waar kan ik de bestuurderskaart digitale tachograaf aanvragen?
De bestuurderskaart voor de digitale tachograaf kan worden aangevraagd bij het Kiwa.
Wanneer kan ik de bestuurderskaart digitale tachograaf aanvragen?
De bestuurderskaart voor de digitale tachograaf kan worden aangevraagd vanaf het moment dat je in het bezit bent van het autorijbewijs. Het aanvragen kan bij het Kiwa.
Bus Rijbewijs
Bij welke leeftijd mag ik mijn busrijbewijs halen?
Op 1 januari 2011 is de pilot leeftijdsverlaging D van start gegaan. Dit betekent dat de toegangsleeftijd voor de theorie-examens (VM2D en VM3D) en de praktijktoetsen wordt verlaagd naar zeventien jaar en de toegangsleeftijd voor het praktijkexamen wordt verlaagd naar achttien jaar. Dat was respectievelijk 20 en 21 jaar. Voor deze pilot is een aantal voorwaarden gesteld. Voldoe je niet aan de voorwaarden dan blijft de leeftijdsgrens gehandhaafd.
Natuurlijk is het wel van belang om te weten welk rijbewijs er nodig is.
Ik heb mijn vrachtauto rijbewijs. Wat moet ik er nu nog bijhalen?
Op het moment dat je in het bezit bent van je vrachtauto rijbewijs kan het zijn dat je minder uren praktijk nodig bent. De theorie moet volledig behaald worden.
Kan ik de bus van DIBO huren?
Het is mogelijk om de bus van DIBO te huren, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan telefonisch via 0900-BELDIBO (2353426) of via de mail
Kun je een pretles met de bus volgen bij DIBO?
Het is mogelijk om een pretles met de bus te volgen. Dit kan als verrassing doordat de instructeur met de bus bij het huis van de kandidaat komt of dit kan als een cadeaubon gegeven worden.
Welk busrijbewijs is nodig?
Vanaf 19 januari 2013 zijn er nieuwe regels omtrent de rijbewijzen. Bij het busrijbewijs gaat het om het aantal zitplaatsen in de bus, de leeftijd van de bestuurder en het wel of geen beroepschauffeur zijn.
D1 rijbewijs |
D basis |
D vakbekwaamheid (code 95) |
Praktijkexamen min. 21 jaar Max 16 personen Lengte bus ≤ 8 meter
|
Praktijkexamen min. 24 jaar > 8 personen Geen beroepschauffeur Beroepschauffeurs met vrijstelling |
Theorie-examens RVM1-D + VM2-D + VM3-D Praktijkexamen min. 18 jaar Beroepschauffeurs |
Waar kan ik de bestuurderskaart digitale tachograaf aanvragen?
De bestuurderskaart voor de digitale tachograaf kan worden aangevraagd bij het Kiwa.
Wanneer kan ik de bestuurderskaart digitale tachograaf aanvragen?
De bestuurderskaart voor de digitale tachograaf kan worden aangevraagd vanaf het moment dat je in het bezit bent van het autorijbewijs. Het aanvragen kan bij het Kiwa.
Vragen over Nascholing
Voor wie is de nascholing verplicht?
Alle vrachtauto- en buschauffeurs uit de EU en vrachtauto- en buschauffeurs die in de EU werken, moeten een geldige code 95 op hun rijbewijs hebben, als zij het rijbewijs voor hun beroep gebruiken. Er zijn groepen beroepsbestuurders, zoals brandweerlieden en politiemensen, die vrijgesteld zijn van het hebben van een geldige code 95. U vindt de vrijstellingen op de website van ILT.
Hoe kun je beroepschauffeur C en/of D blijven?
Om beroepschauffeur C en/of D te blijven, is het verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u dit niet doet, mag u niet meer beroepsmatig rijden, dus begin op tijd met het volgen van nascholing.
Ik heb een vrachtauto en bus rijbewijs, moet ik nu 2 x nascholing volgen?
Als je in het bezit bent van zowel de bus als het vrachtauto rijbewijs hoef je maar 1 keer 35 uur nascholing te volgen.
Welke cursussen kan ik volgen?
Er is een breed scala aan cursussen beschikbaar voor de nascholing, hiervan hebben wij een overzicht samen gesteld.
Taxi opleiding
Waar kan ik de taxipas aanvragen?
De taxipas kan worden aangevraagd bij het Kiwa.
Moet je gekeurd worden voor de taxipas?
Om de taxipas aan te vragen dien je gekeurd te zijn door een arboarts. Op gezette tijden is hiervoor een arbo arts aanwezig bij ons opleidingscentrum. Er kan direct een afspraak gepland worden voor de medische keuring.
LZV opleiding
Moet jezelf een eigen LZV combinatie regelen?
Het is mogelijk om de opleiding met een LZV combinatie van DIBO te volgen, hier zitten echter wel kosten aan verbonden. Mocht er een eigen combinatie zijn dan kan de opleiding hier ook mee gevolgd worden.
Hef- en reachtruckcursussen
Is een opleiding verplicht?
Volgens de Arbowet dient een ieder die een heftruck gaat besturen grondig geïnstrueerd te zijn. Deze instructie kan in de vorm van een opleiding plaats vinden.
Hoe lang is een certificaat geldig?
Een Heftruck of Reachtruck certificaat is 5 jaar geldig.
Om de geldigheid van de certificaten te behouden dient er een herhalingscursus gevolgd te worden.
VCA / BHV
Hoe lang is het certificaat geldig?
Het VCA /VCA VOL certificaat is nu nog 10 jaar geldig. Dit zal aangepast worden naar 5 jaar.
Het BHV certificaat is 1 jaar geldig.
Het EHBO certificaat is 1 jaar geldig.
Om de geldigheid van de certificaten te behouden dient er een herhalingscursus gevolgd te worden.
Waarom telt de cursus bij DIBO wel mee voor de nascholing?
DIBO is gecertificeerd door het CCV om nascholingscursussen te geven zodat de cursussen ook mee kunnen tellen voor de nascholing code 95.
Slipcursussen
Mag je de cursus met je eigen auto volgen?
Het is mogelijk om de cursus met eigen auto te volgen, wij adviseren dit zelfs omdat dit het leer effect vergroot. Mocht het niet kunnen om de cursus met eigen auto te volgen, dan is het mogelijk om een auto van DIBO te huren. Bij arrangementen met grote groepen is een auto van DIBO inbegrepen.
Telt de cursus mee voor de nascholing?
Is mijn auto/motor verzekerd?
Het volgen van een rijvaardigheidstraining valt normaal gesproken onder de normale dekking van de verzekering van de auto of motor. Je kunt dit het beste navragen bij de verzekering. Let wel het gaat niet om een circuittraining maar een rijvaardigheidstraining. Het is helaas niet mogelijk om de auto of motor bij DIBO te verzekeren.
Krijg ik korting op de verzekering?
Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij of er korting wordt gegeven op de verzekeringspremie na het volgen van een rijvaardigheidscursus. Onze hele dag cursussen worden afgesloten met een certificaat, deze kan worden overhandigd aan de verzekeringsmaatschappij indien deze hier om vraagt.
Kun je ook alleen slippen?
Het is mogelijk om in een arrangement alleen te slippen. We stellen dan voor u een programma op maat samen.
Kan ik een vergaderarrangement boeken?
Ja hoor, een keer op een andere locatie vergaderen in combinatie met een leuke activiteit? Plan dan een vergader arrangement bij DIBO.
Kan er bij DIBO een bedrijfsuitje/vrijgezellenfeestje/High Tea geregeld worden?
Ja hoor! Geef de gewenste datum door, het aantal personen en het budget en wij kijken of wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u vast een indicatie over de mogelijkheden, klik dan hier.
Heeft u een klacht?
Ik heb een klacht, wat nu?
DIBO stelt alles in het werk om ervoor te zorgen, dat u als klant de beste behandeling krijgt en het best haalbare product. Het kan echter altijd een keer voorkomen, dat u niet tevreden bent over een onderdeel van onze dienstverlening. Aangezien wij de tevredenheid van u als klant heel belangrijk vinden heeft DIBO een klachtenprocedure.
Hieronder vindt u de manier waarop wij met klachten omgaan.
- De klacht kan telefonisch worden doorgegeven, maar bij voorkeur via de mail of per brief.
- Uw klacht wordt geregistreerd, u krijgt direct een bevestiging van ontvangst en de klacht wordt direct in behandeling genomen en besproken met een van de directieleden.
- Degene die uw klacht behandelt, neemt contact op met degene die binnen DIBO bij de klacht betrokken is en verzamelt zo de nodige informatie.
- Het schriftelijk commentaar van de medewerker krijgt u binnen 4 weken toegezonden.
- Daarna neemt de behandelaar contact met u op om de reactie op uw klacht toe te lichten.
- Uiteindelijk wordt aan de hand van de verzamelde informatie een binnen 14 dagen uitspraak gedaan en informeert de behandelaar u schriftelijk over zijn of haar bevindingen.
Tegen de afwikkeling van de klacht kan beroep worden aangetekend bij de branchevereniging FAM. De uitspraak van de FAM wordt binnen 4 weken gedaan en is voor partijen bindend.
Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld. Klachten en de wijze van afwikkeling worden volgens wettelijke voorschriften bewaard.